Team coaching

Amitől minden cégtulajdonos és vezető fél, az a munkatársak közötti feszültségek, konfliktusok kezelése, és egyébként a csoportdinamikai jelenségek. Ahogy egy vezető mondta: “Itt minden jó lenne, csak ne lenne az a csoportdinamika…”. Valóságos pazarlás szőnyeg alá söpörni a teamben  megjelenő nyílt vagy rejtett konfliktusokat, mert a jól működő teamek teljesítőképessége azon múlik, hogyan tudják konfliktusaikat megoldani.

Abban segítünk, hogy a számodra fontos teamekben, munkacsoportokban megszűnjenek a konfliktusok, és ennek hatására a teljesítő képesség, valamint a profit növekedjen.  

A banánhéj: a kommunikáció zavarai, a nem megfelelő konfliktuskezelés, bizalmatlanság a csapatban, illetve nem elég hatékony együttműködés, vagy különböző csoportdinamikai jelenségek, mint pl. az erős konkurálás. 

A Team coaching ezekre a team szintű hiányosságokra mutat rá, és kezetekbe adja a megoldás eszközeit.

a jót csináljuk, vagy a rosszat jól csináljuk?

Hogy kiemelkedően teljesítő teamed legyen, időközönként szükséges reflektálni a team működésére.  Vagyis arra, hogy milyen az együttműködés, milyen rejtett konfliktusok vannak, és kimondatlan szabályok, amelyek akadályozzák a hatékony együttműködést, az előrevivő kommunikációt.

A teameknek ehhez külső team coachra van szükségük, hogy rálássanak a team tagok a vakfoltjaikra, a diszfunkciókra. Megállunk a rohanásban, és elgondolkodunk, hogy jó-e az, ahogy csináljuk és jót csinálunk-e.

A team tagjai felismerik az együttműködést akadályozó tényezőket, az érvényüket vesztett megállapodásokat, és új működési folyamatokat alakíthatnak ki.

A team coaching feladata, hogy a team elérje a célját, a csapat tagok elégedettek és motiváltak legyenek (ők is érjék el a saját céljaikat, hogy kiteljesedhessenek a munkájukban), és hogy a team működését biztosító szabályokat megalkossák.

A team coaching lehetővé teszi, hogy a team tagok olyan témákról beszéljenek, amelyikről egyedül nehéz, vagy végképpen nem megy.

Ekkor lehet égető szükségetek Team coachingra

Menedzser, vezető, HR-es vagy?

Tedd fel magadnak (és teamednek) a következő kérdéseket, és ha az alábbi felsorolásból bármelyik jelenség is ismerős, és napi szinten gondot okoz, akkor szinte biztos, hogy a Team coachinggal megoldódnak ezek a nehézségek és növekszik a szinergia. 

Mi történik a Team coaching során?

Miben más a team coaching velünk?

Mi lehet a team coaching eredménye?

Hogyan zajlik a Team coaching?

Tapasztalataink szerint az az ideális, ha legalább fél, de inkább egy évig támogatja a team coaching a csoport működését. Ez havi 1 alkalmat jelent, mely legalább 2×1,5 órás. Az első alkalom 3×1,5 óra. Az ilyen gyakoriságú közös munkától nő igazán az együtt dolgozók tanulási hatékonysága. Általános szabály, hogy annyi team coaching alkalmat kell tartani, ahány tagja van a teamnek, de ez nem egy kőbe vésett szabály.

A Team coaching lépcsői:

1.  lépés: Kérj visszahívást!  Rövid telefonbeszélgetésben átbeszéljük, hogy a problémátokra tudunk-e megoldást találni. Időpontegyeztetés személyes találkozásra.  

2.  lépés: Előzetes megbeszélés. A kialakult helyzet felmérése és megállapodás a megbízóval a következő lépésekről, keretekről. 

3. lépés: Az első ülés: A helyzet analízise és ismerkedés a team coachinggal. A résztvevők megfogalmazzák a team kihívásait, problémáit, a közös célt, és elkezdjük az első lépéseket a megoldás felé.

4. lépés: A folyamat: Megoldások kidolgozása és fejlődés. A teamek irányított dialógusok segítségével találják meg kreatív megoldásaikat, amelyeket a saját know-how-val kísérünk végig és visszajelzünk.

5. lépés: Befejezés és kiértékelés. Az utolsó ülésen kiértékeljük a folyamatot, átbeszéljük a folyamat alatt szerzett felismeréseket és tapasztalatokat, valamint kitekintünk a további fejlődési mérföldkövekre.

Kérj visszahívást, és tedd teamedet sikeresebbé!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a visszahívást kérek gombra.