Team coaching

A jól működő teamek teljesítőképessége messze meghaladja az egyének összeadott teljesítményét. Épp ezért valóságos pazarlás szőnyeg alá söpörni a teamben megjelenő nyílt vagy rejtett konfliktusok kezelését.

A varázsszó a team tagjai közötti szinergia. A teamekben rejlő potenciál sok esetben az olyan banálisnak tűnő dolgok miatt nem fordul termőre, mint a kommunikáció zavarai, a nem megfelelő konfliktuskezelés, bizalmatlanság a csapatban, illetve nem elég hatékony együttműködés, vagy különböző csoportdinamikai jelenségek, mint pl. az erős konkurálás. A Team coaching ezekre a team szintű hiányosságokra mutat rá, és kezetekbe adja a megoldás eszközeit.

Mit nyersz te és a teamed?

A team tagjai felismerik az együttműködést akadályozó tényezőket, az érvényüket vesztett megállapodásokat, és új működési folyamatokat alakíthatnak ki. A team coaching célja, hogy a team elérje a célját, a csapat tagok elégedettek és motiváltak legyenek (ők is érjék el a saját céljaikat, hogy kiteljesedhessenek a munkájukban). Valamint a team megfelelő rendjének kialakítására, amely segíti mind a team, mind az egyéni célok elérését. A team coaching lehetővé teszi, hogy a team tagok olyan témákról beszéljenek, amelyikről egyedül nehéz, vagy végképpen nem megy.

Ekkor lehet égető szükségetek Team coachingra

Menedzser, vezető, HR-es vagy?

Tedd fel magadnak (és teamednek) a következő kérdéseket, és ha túlnyomó többségben “nem” vagy “nincs” a válasz, akkor szinte biztos, hogy a Team coachinggal növelhetitek a szinergiát.

Mi történik a Team coaching során?

Miben más a Team coaching velünk?

Mi lehet a Team coaching eredménye?

Hogyan zajlik a Team coaching?

Tapasztalataink szerint az az ideális, ha legalább fél, de inkább egy évig támogatja a team coaching a csoport működését. Ez havi 1 alkalmat jelent, mely legalább 2×1,5 órás. Az első alkalom 3×1,5 óra. Az ilyen gyakoriságú közös munkától nő igazán az együtt dolgozók tanulási hatékonysága. Általános szabály, hogy annyi team coaching alkalmat kell tartani, ahány tagja van a teamnek, de ez nem egy kőbe vésett szabály.

A Team coaching lépcsői:

1.  lépés: Előzetes megbeszélés. A kialakult helyzet felmérése és megállapodás a megbízóval a következő lépésekről, keretekről.  A kialakult helyzet felmérése és megállapodás a megbízóval a következő lépésekről, keretekről.

2. lépés: Az első ülés: A helyzet analízise és ismerkedés a team coachinggal. A résztvevők megfogalmazzák a team kihívásait, problémáit, a közös célt, és elkezdjük az első lépéseket a megoldás felé.

3. lépés: A folyamat: Megoldások kidolgozása és fejlődés. A teamek irányított dialógusok segítségével találják meg kreatív megoldásaikat, amelyeket a saját know-how-val kísérünk végig és visszajelzünk.

4. lépés: Befejezés és kiértékelés. Az utolsó ülésen kiértékeljük a folyamatot, átbeszéljük a folyamat alatt szerzett felismeréseket és tapasztalatokat, valamint kitekintünk a további fejlődési mérföldkövekre.

Kérj visszahívást, és tedd teamedet sikeresebbé!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a visszahívást kérek gombra.