Várunk a képzés nyílt napján!

Tréner, Moderátor és Facilitátor képzés

A 230 órás Wiesner & Snír Tréner, Moderátor és Facilitátor képzésen azt a megkérdőjelezhetetlen szakmaiságot szerezheted meg trénerként is, amellyel a saját területeden már rendelkezel.

Tanuld meg kezelni a csoportokban előforduló helyzeteket, fejleszd az érzelmi és társas kompetenciáidat, és legyél az a tréner, aki azért vonzza mágnesként az ügyfeleket, mert képes a személyiségével (is) dolgozni!

A képzés előtt kötelezettségmentes nyílt napot tartunk, amelyre szeretettel várunk. A nyílt napon felteheted a kérdéseidet, megismerheted a trénerképzés felépítését, és élőben megtapasztalhatod, milyen egy tréningszituáció, hogyan facilitálnak maguk a képzők.

Neked szól?

A 230 órás Wiesner & Snír trénerképzéssel azokat a coachokat, segítőket, tanácsadókat, csoportvezetőket szólítjuk meg, akik nem játékmesterként, vagy passzív kísérőként szeretnének jelen lenni a saját tréningjeiken, hanem képzett szakemberként, aki valóban a résztvevők fejlődését szolgálja.

Trénerként a szakmai hitelességednek csupán egy szeletét jelenti a tréneri eszköztár és módszertan, valamint ha birtokában vagy azoknak az ismereteknek, amelyeket át szeretnél adni az ügyfeleidnek. (Ha nem így lenne, bárki képes lenne hatékonyan működni trénerként, aki ért valamihez.)

Ezen túl már a saját személyiségeddel operálsz, és azzal, hogy képes vagy átlátni a csoportokban előforduló helyzeteket. Szakmai tartásodat összességében az adja, hogy nemcsak hozzáértőként, hanem trénerként (moderátorként, facilitátorként) is képes vagy a maximumot nyújtani.

A telített tréningpiacon aligha fogsz kitűnni (és tartósan talpon maradni), ha nem alakítod ki a saját tréneridentitásod, stílusod, profilod. És akkor sem, ha nem érted és kezeled jól a csoportok olykor meglepő jelenségeit, az ellenállástól a ripacskodásig.

Szeretnéd elsajátítani, hogyan építsd fel és vidd végig a tréningjeidet úgy, hogy azok valódi változást hozzanak az ügyfeleid életében? Ha igen, akkor ez a te képzésed!

Magadra ismersz?

A Tréner, Moderátor, Facilitátor képzés 230 órája alatt:

#1.

Kialakítod a saját tréneri személyiségedet, önálló stílusodat, amelyet azonnal tesztelhetsz is, mivel a képzésen a saját témádon, elakadásaidon is intenzíven dolgozol. Az 5 napos érzelmi és társas intelligencia tréning célja kifejezetten az önmagaddal való szembenézés, az extrém önismeret elérése, hogy megtanuld a csoportdinamikai helyzeteket kezelni.

#3.

Mélyül az ön- és emberismereted, fejlődik az érzelmi és társas intelligenciád, valamint az intervenciós képességed. Úgy és akkor avatkozhatsz be a csoportokra jellemző folyamatokba, ahogy és amikor arra a legnagyobb szükség van.

#2.

Megtanulsz trénerként gondolkozni: ügyfeleket rekvirálni, átütő programajánlatot tenni, feladatokat hatékonyan átadni, a csoportok dinamikáját átlátni. Megtervezed, felépíted, és saját csoportodon ki is próbálhatod a tréning dizájnodat. A Tréner, moderátor, facilitátor képzés a csoportdinamikai módszeren alapuló elméleten túl a megvalósításról is szól. A saját ügyfélcsoport tervezéséhez, a kezdeti bizonytalanságok leküzdéséhez 3 alkalmas coachingot is kapsz tőlünk.

#4.

Az a tréner, moderátor, facilitátor leszel, aki a saját élményeire, tapasztalataira épít. És mivel önmagát adja, ezáltal sikeresen meg tudja magát különböztetni másoktól. Ráadásul a többiek tapasztalatából, témájából is tanulhatsz.

Önismeret, felkészültség, bátorság és szakmai közösség – ezeket kaptam a Tréner, moderátor és facilitátor képzésen. A legnagyobb kihívás a saját, 2 napos tréningem megtartása volt a képzés ideje alatt, de abszolút megérte megtenni, mert így volt témám a szupervíziós alkalmakon, felismertem az erősségeimet és a gyengeségeimet valamint még pénzt is kerestem közben. Egyéni vállalkozóként az is fontos számomra, hogy a tanulótársakkal kapcsolatban maradtunk, szakmai közösséget alkotunk, tét nélkül kipróbálhatunk egy-egy új gyakorlatot. Edina és Péter személyében pedig mentorokra, szakmai példaképekre találtam.”

Csordás Bálint

business és life coach, tréner

Miben különbözik a mi Tréner, moderátor, facilitátor képzésünk a többi képzéstől?

#1. Extrém hatékonysággal fejlesztheted önismeretedet, személyiségedet és társas kompetenciáidat.

A sikeres tréner egyik legfontosabb eszköze az önismeret, és a fejlett személyiség. Bár az egész képzés során nagy hangsúlyt fektetünk erre, de a legintenzívebb fejlődést az 5 napos csoportdinamikai tréning jelenti. Itt többet tanulhatsz önmagadról, mint eddig bármilyen más módszer által, ez pedig látványos változásokat fog benned elindítani.

#2. Megtanulod, hogyan tervezd meg úgy tréningjeid forgatókönyvét, hogy személyre szabott programokat kínálhass ügyfeleidnek.

A dizájn a tréning forgatókönyve. Nemcsak az események sorrendjéről, az időbeosztásról szól, de azt is kirajzolja, hogy milyen tanulási útvonalat járnak be a résztvevők.

A legtöbb trénerképzésen nem fogod megtudni, hogyan tervezz meg egy tréninget abban a témában, amelyben otthonosan mozogsz. (Vagy amit régóta szeretnél megvalósítani.) Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a dobozos tréning-forgatókönyvek mindenkinél ugyanúgy beválnak?

Mi beleállunk ebbe is: előre megírt sablonok helyett inkább megtanítunk arra, hogyan állítsd össze te magad a tréningek menetrendjét. A 2×2 napos Dizájn workshopokon elsajátíthatod a tréningtervezés csínját-bínját, a módszert pedig újra meg újra sikerrel alkalmazhatod.

#3. Megtanulod, hogyan kezeld célratörően a csoportdinamikai helyzeteket és folyamatokat.

Konfliktus, ellenállás, összezördülés? A legtöbb képzésen csak minimálisan (és inkább elméleti szinten) esik szó az izzasztó helyzetek kezeléséről. Az eredeti, Kurt Lewin-i koncepción alapuló csoportdinamikai tréningmódszer hazai meghonosítóiként mi kiemelten kezeljük a csoportokban előforduló szituációk kezelését. Az 5 napos csoportdinamikai tréningen és a 4 napos intervenciós workshopon csak ezzel foglalkozunk.

#4. A gyakorló tréning már a képzés alatt visszahozhatja a díj egy részét.

Érthető, hogy olyan tréneri szaktudással akarod magad felvértezni, amelyből meg is tudsz élni. Mi nem csak beszélünk erről, a képzési koncepciónk lehetővé teszi, hogy próbára tehesd magad. Mivel az általad kidolgozott tréningtervedet (dizájnt) valós ügyfeleknek mutatod be, ezért a képzési díj egy része már a tanulás ideje alatt megtérül.

#5. Azonnal ható, valós idejű visszajelzéseket kapsz az “itt és mostban”.

Visszajelzés nélkül nincs fejlődés, ez a változások motorja. A képzés során folyamatosan kapsz megerősítő, segítő, ösztönző visszajelzéseket a képzőktől és a társaidtól egyaránt, így fejlődik a tréneri identitásod és a személyiséged is.

Nem vagyunk sem trénergyár, sem gyorstalpaló. Saját magunk és a tanítványaink példája is azt igazolja, hogy nincs rövidebb út, ha tréner szeretnél lenni.

Mi olyan csoportvezetőket képzünk, akik értenek a szakmájukhoz, képesek önállóan, szakszerűen tréninget tervezni és kivitelezni, és gyakorlati szinten értenek a csoportdinamika kezeléshez. Azaz nem játékmesterek, hanem nagybetűs trénerek.

VÉLEMÉNYEK A KÉPZÉSRŐL

“A trénerképzés olyan elméleti és gyakorlati csoportvezetési alapokat adott, amelyeket hétről hétre be tudtam építeni a szervezetfejlesztői munkámba. Szívesen ajánlom másoknak, mivel nagyon jó arányban tartalmazza az elméleti, gyakorlati, csoportdinamikai, szupervíziós és egyéb módszereket.”

Magyar Réka

tréner, szervezetfejlesztő

“Ajánlom azoknak a képzést, akik egy sokszínű, átgondolt képzés során szeretnék kitolni saját határaikat, és a személyiségüket minél sokszínűbben használni a csoportok fejlődésének szolgálatában.”

Bödecs Anna

pszichológus, coach, tréner

“A tréner képzés nekem a könyvből nem tanulható, saját élményként átélt tapasztalatokban adott a legtöbbet, önismereti és tréneri szinten is. Számomra a csoportdinamikai blokk és annak az egész képzésen jelen lévő hatása, együtt a szupervíziós alkalmakkal, olyan rétegeket mutatott meg, ahova máshogy nehéz eljutni és még nehezebb tudatosítani azt.”

Szí Zsolt

tréner, Acitvtraining

Mit nyerhetsz a Tréner, moderátor, facilitátor képzés elvégzésével?

A képzés moduljai - felépítés, tematika

Orientáció: a kapcsolatfelvételtől a szerződéskötésig

Az első workshopon megismerkedhetsz a tréning, a moderálás és a facilitálás (TMF) koncepciójával, történetével, formáival, valamint a rokonszakmák hasonlóságaival és különbözőségeivel. 

Megtanulod, hogyan kell egy tréninget értékesíteni, valamint a kitűzött célnak megfelelő szerződést kötni (“külső” és “belső” szerződés).

Kiderül, mi a tréner, a moderátor, a facilitátor szerepe, hogyan dolgozik a személyiségével, milyen kompetenciák szükségesek az eredményes munkához (szakmai, terep és személyes). Ezeket a képzés folyamán gyakorolni is fogod.

A legfontosabb kérdések, amelyekre választ kaphatsz:

 • mi a tréning, facilitáció, moderáció, és melyik mikor hasznos?
 • hogyan definiáljam a szerepem?
 • hogyan tisztázzam a felkérés tartalmát?
 • milyen célokat kövessek, hogyan bánjak a különféle elvárásokkal?
 • milyen hatásai vannak rám a “külső” és “belső” szerződésnek?

Továbbá: megkapod a következő alkalomig teljesítendő feladatokat.

Tapasztalati szinten tanulhatsz a kapcsolatok és a társas helyzetek alakulásáról, befolyásolásáról, valamint az egyének kölcsönhatásáról.

Az 5 napos tréningen azokat az alapvető kapcsolati- és szociális készségeidet erősítjük, amelyek trénerként a munkaeszközeidet jelentik. Ezek a következők: megfelelő kifejezőképesség (kérdezés, énközlés, visszajelzés adása, konfrontáció); empátia, érzelmi stabilitás és terhelhetőség; szerepflexibilitás; magunk és a másik differenciált észlelése; spontaneitás és kreativitás, a helyzetre és önmagukra való reflexiós képesség.

A csoportdinamikai tréningen megtapasztalhatod, hogyan változik saját személyiséged a kitűzött célodnak megfelelően.

A főbb kérdések, amelyekre választ kaphatsz:

 • mit kezdjek az ellenállásokkal, hogyan vállaljam fel a konfliktusokat?
 • hogyan jelenik meg a hatalom, az intimitás és a lojalitás társas helyzetekben, és ezek hogyan befolyásolják a csoport működését?
 • hogyan tanulnak a felnőttek és változtatják viselkedésüket?
 • milyen kompetenciákkal rendelkezem,
 • milyen tanulási célt fogalmazzak meg?
 • milyen hatással vagyok másokra?

Továbbá: a tanultak alkalmazása a hétköznapokban (transzfer) – akcióterv, megkapod a következő alkalomig teljesítendő feladatokat, valamint szupervíziós és intervíziós csoportokat alakítunk.

A workshop célja, hogy megismerkedj a tréning dizájn (tréningterv) kialakításának alapelveivel, a TMF módszertanával, munkaformáival, eszközeivel és a tréningtematikával. 

Ami megtanulsz:

 • az ügyfél igényeinek (témájának) megfelelő dizájn kidolgozása,
 • a különböző tematikáknak megfelelő, személyre szabott dizájn kidolgozása,
 • különböző tréninggyakorlatok és munkaformák átélése (amelyeket a későbbiekben önállóan is alkalmazhatsz).

Témáink: bizalmi légkör és kapcsolat kialakítása, részcél meghatározása, a helyzet megértése és a változáshoz szükséges lépések. Foglalkozunk a rendszerszemlélet, a folyamatorientáltság, és kapcsolatközpontúság elméleti alapjaival. Visszatekintés az előző modul óta végzett gyakorlati munkára.

Kérdések, amikre többek között választ kaphatsz:

 • hogyan ismerjem fel a tulajdonképpeni témát, és mi van a szőnyeg alá söpörve?
 • mire van szüksége az ügyfélnek, és az igényéhez milyen dizájn passzol?
 • milyen témára milyen dizájn illik?
 • melyek a felnőttkori tanulás akadályai és a sikeres változás feltételei?
 • hogyan lehet a dizájnt finomhangolni?

További tartalom: a tanultak alkalmazása a hétköznapokban (transzfer) – akcióterv, a megkapod a következő alkalomig teljesítendő feladatokat.

Ezen a workshopon azt tanulod meg, hogy melyek azok az intervenciós technikák, melyeket a TMF munka folyamán alkalmazni fogsz (mint pl. a feladatok instruálása, beszélgetések facilitálása, reflexiók előmozdítása, kérdezés, támogatás, konfrontálás, gyakorlatok feldolgozása, helyzetek moderálása, visszajelzés, ellenállás-kezelés, prezentálás, energetizálás). 

Megismerkedhetsz a különböző szintű és energiájú intervenciók alkalmazásával, reflektálhatsz személyes hatékonyságodra és saját tréneri intervenciós stílusodra.

Főbb kérdések, amelyekre választ kaphatsz:

 • mit jelent az erős és a gyenge energiájú intervenció?
 • milyen értékek befolyásolnak az intervencióim alkalmazásakor?
 • mikor van helye a kreatív módszereknek?
 • melyek az ellenállásban rejlő lehetőségek?
 • hogyan bánjak az áttételekkel, viszontáttételekkel, ellenállással és a tükörjelenséggel?

További tartalom: a tanultak alkalmazása a hétköznapokban (transzfer) – akcióterv, a megkapod a következő alkalomig teljesítendő feladatokat.

A záró modulban a tréning, moderálás, facilitálás tudatos befejezésével, annak lezárásával és a záró helyzetek különleges dinamikájával foglalkozunk. A workshop témája a képzési folyamat és a TMF folyamatok “külső” és “belső” lezárása. Ugyancsak téma a reflexió az etikai kódexre. 

Az utolsó modul egyben a záróvizsgának is időt biztosít, ahol az elfogadott esettanulmányodat ismerteted, és azt megvéded.

Kérdések, amelyekre többek között választ kaphatsz:

 • hogyan zárhatom le eredményesen a folyamatot,
 • hogyan tudatosíthatom az elért eredményeket, 
 • mire érdemes figyelnem a jövőben a tréning, facilitálás, moderálás folyamán (vannak-e csapdáim)?
 • milyen dinamikája lehet a záró helyzetnek?

Továbbá: visszatekinthetsz az előző modul óta végzett gyakorlati munkára; mérleget készíthetsz a tanultakról, és egyéni célkitűzéseket fogalmazhatsz meg a jövőre vonatkozóan, illetve reflektálhatsz a tanulási folyamatra. Zárótémánk a munkafolyamat és a képzés áttekintése és a tanultak alkalmazása (transzfer).

A képzéssel párhuzamosan folyó szupervíziót, intervíziót valamint a gyakorló tréningfolyamatokat nevezzük összefoglalóan a 6. modulnak. Ezek önszerveződően történnek, ill. a szupervízor és a képződök közösen állapodnak meg az időpontban. A gyakorló tréning 2 nap (18 tanóra).

Mindegyik modult jelenléti oktatással tartjuk

Modul TémaKépzési óra-nap  Időpontok 
1.Orientáció: a kapcsolatfelvételtől a szerződéskötésig – workshop – Snír Péter A tréning értékesítési /marketing folyamat támogatása -mentorálás – csoportos coaching 20 – 2
12 (3 alk.)
2024. máj. 31 – jún. 1
2.A tréner érzelmi és társas kompetenciái – csoportdinamikai sensitivity tréning (önismereti tréning)  – Snír Péter, Wiesner Edina 42 – 52024. jún. 26 – 30.
3.

Dizájn 1. – workshop – Snír Péter

Dizájn 2. – workshop – Wiesner Edina

20 – 2

20 – 2

2024. szept. 13-14.
2024. nov. 1 -2.
4. Intervenciók – workshop Dr. Karl Schattenhoffer 40 – 42025. január
5.A tréning (moderáció, facilitálás) transzferje, kiértékelése és befejezése.  Vizsga – Snír Péter és Wiesner Edina 10 – 12025. ápr. 26.
6.Terepgyakorlat (gyakorló tréning, szupervízió, intervízió) ebből:  
  Szupervizió – csoportos – 32 (8 alk.) 2024. szept.-től
  Gyakorló tréning folyamat18 -2 2025. jan. -tól
  Intervízió – peer csoport 16 (4. alk.) 2024. szept.-től
  Összesen (1 képzési óra = 45 perc)230 – 16 

Gyere, ismerkedj meg velünk és a tréneri módszertanunkkal!

A Tréner, moderátor, facilitátor képzést a Wiesner & Snír Academy and Consulting kínálja neked. A tréning és a szervezetfejlesztés több területen is képzett, nagy tapasztalattal rendelkező trénerek, coachok és tanácsadók vagyunk. Magabiztos, sikeres coachok és trénerek tucatjait képeztük ki az elmúlt évtizedben.

Ha kíváncsi vagy a képzésre, gyere el a kötelezettségektől mentes nyílt napra, ismerkedjünk meg személyesen! Ha nem érsz rá, hagyd meg a számodat, visszahívunk.

Ezekben a szerepekben találkoznak velem az ügyfeleim: executive, business és team coach, csoportdinamikai tréner, pszichodramatista, provokatív coach és terapeuta, minősített szupervizor, szervezetfejlesztési tanácsadó, megbízott oktató felsőfokú intézményekben. 2000 óta foglalkozom felnőttképzéssel, tréningekkel, szervezetfejlesztéssel és coachinggal.

Ezekben a szerepekben találkoznak velem az ügyfeleim: executive, business és team coach, csoportdinamikai tréner, provokatív coach, gazdasági mediátor, autogén tréning tréner, minősített szupervizor, szervezetfejlesztési tanácsadó.

Több, mint 1000, tréninggel kapcsolatos módszerspecifikus képzési napon vettünk részt, és hét meghatározó módszertani irányzatot ötvözünk munkánk során.

„Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni benne, hogy rátaláljon önmagán belül”

– Galileo Galilei

RÉSZTVEVŐINK MONDTÁK

“A képzés elvégzése óta mind az általam tartott tréningeken, csoportok kialakításában, szervezésében, mind a csoportokban való működésem kapcsán tudom kamatoztatni az ott tanultakat.”

dr. Esősi Krisztina

ügyvéd, coach, tréner

“A tréner személyiségem fejlesztését fontosnak tartottam, ebben sokat segített az 5 napos csoportdinamikai tréning. Itt tanultam meg a tűpontos figyelést, vagyis az interakciók során a másik reakcióira való tudatos figyelésben sokat fejlődtem, érzékenyedtem.”

Dr Papné Mátyus Éva

HR Business partner, tréner

Jelentkezz a képzésre!

A 230 órás, csoportdinamikai tréningmódszeren alapuló Wiesner & Snír Tréner, Moderátor és Facilitátor képzés azzá a trénerré tesz, aki mély önismerete folytán a személyiségével is képes dolgozni, behatóan ismeri a csoportdinamikát, és trénerként is olyan szupererős, mint a saját szakterületén.

Ezt kapod a 2024 május 31. – 2025  április 26. között tartandó képzésen: 230 képzési órát, 6 modult a trénerekkel, workshopokat, csoportdinamikai tréninget, tréninggyakorlatot, intervíziót, szupervíziót.

 

Early Bird ár 2024. április 25-ig:

80000 forint kedvezményt biztosítunk (teljes összeg befizetése esetén):

A tréning ára 1 099 000 Ft + áfa

Kedvezményes ár magánszemélyek részére
899 000 Ft

A képzési díjat részletekben is kifizetheted, 5% kezelési költséget számítunk fel.

Amit meg akartál kérdezni.

A képzés teljes ára 1 099 000 Ft + áfa, magánszemélyeknek: 899 000 Ft.

Early Bird ár 2024. április 25-ig, ha:

 • egy összegben befizeted a képzés díját, akkor 80.000 Ft kedvezményt biztosítunk. 

 • maximum 4 részlet fizetés esetén 40.000 Ft kedvezményt biztosítunk. 

 • több részlet fizetés esetén eléngedjük az 5%-os kezelési költséget.

Igen. Igény szerint két (vagy akár több) részletben is befizetheted a képzés díját. Ha early bird időszakban elköteleződsz, akkor a részletfizetés esetén nem számítjuk fel az 5% kezelési költséget.

A tréneri munka nem pusztán készségfejlesztésből áll. Egy tréner gyakran kap olyan munkát, ahol worshopokon, megbeszéléseken kell a résztvevők közötti megbeszélést vezetni, mederben tartani. Ugyanígy a tréneri munka része, hogy akár egy tréning gyakorlat vagy csoportok, teamek együttműködési folyamataiban kell mélyebbre ásni, ami tipikusan már nem moderálás, hanem a résztvevők egymással való kapcsolatának kitisztázása szükséges, és ehhez kell tudni olyan kérdéseket feltenni, és így rávilágítani elakadásokra, ami már facilitálás.

Egy teljes modulról való hiányzás általában csak a következő trénerképzés azonos moduljában pótolható. Azonban, ha csak pár óráról van szó, megtaláljuk a módját, hogy behozd a lemaradást, még a saját képzésedben.

Államilag bejelentett felnőttképzők vagyunk, a Tréner, moderátor, facilitátor képzés sikeres elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

Mert minimálisan ennyi idő kell ahhoz, hogy felismerd azokat a viselkedési és gondolkodási mintáidat, amelyek zavaróak számodra, és megértsd, mit váltasz ki ezekkel másokból, majd mindezt felülírd magadban egy új mintával, amiből később sem esel vissza. Fontos szempont, hogy megtudd, jellemzően milyen szerepet veszel fel egy csoportban, és megértsd a csoportfolyamatokat is.

Évtizedes szakmai tapasztalatunk alapján kijelentjük, ahhoz, hogy személyiséged és tréneri kompetenciáid megfelelően fejlődjenek, ez a szükséges minimális óraszám. Nemcsak az elmélet elsajátításához, de a trénerség gyakorlásához is idő kell, hogy valóban szilárd gyakorlati tudásod legyen.

Nem dől össze a világ, lehetőséged van arra, hogy a saját tempódban fejezd be az gyakorló tréningedet. Jelezd nekünk, amikor elkészültél, és a vizsgamunkád után átadjuk a tanúsítványt.

A teljes képzést a szociálpszichológiához tartozó (nem terápiás irányzat) csoportdinamikai módszer (Kurt Lewin az alapítója) szövi át. Az önismereti rész azért a képzés szíve-lelke, mert itt érted meg a csoportok működését. A módszer fő eleme a visszajelzés és az érzelmek vizsgálata, mely által a személyiségbeli változások elindulhatnak. Valamint itt élheted át, hogyan kell folyamatokat facilitálni, és több munkaformában való munkát is megtapasztalsz.

Nem tudsz eljönni a nyílt napra? Más kérdésed van? Kérj visszahívást!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a visszahívást kérek gombra.