Vezetői személyiség- és kompetenciafejlesztő bootcamp - csoportdinamikai tréning

Fókuszban: Kapcsolat - Kommunikáció - Konfliktuskezelés - Kooperáció

Extrém önismereti és készségfejlesztő tréning azoknak a cégvezetőknek, üzletembereknek és menedzsereknek, akik szívesen fejlesztenék vezetői képességeiket, legyen szó embereik jobb megértéséről vagy a sikeres konfliktuskezelésről. Tanulj meg az érzelmeiddel bánni, együttműködni, határozottan kommunikálni és konfliktusokat kezelni. Legyél az a bátor, határozott, de érzékeny vezető, aki kimondja, amit érez, és a szerepének megfelelően cselekszik.

Miről szól ez a tréning?

A fél évszázados múltra visszatekintő módszer alapjainak kialakítása a német Kurt Lewin nevéhez fűződik, ma egész Európában méltán elismert. A német Audi, a Daimler AG, a Bayerische Landesbank, a T-systems, a ThyssenKrupp, a Német Vöröskereszt vagy a svájci Swiss Business School is elküldte rá vezetőit.

Ilyen élményre számíts

Ez a tréning nem a passzív jelenlétről, a jegyzetelgetésről szól, hanem egy a karrieredben és a személyiségfejlődésedben is fontos állomást jelentő extrém élmény megtapasztalásáról.

 

Ez az 5 napos tréning az önmagaddal való szembenézés ideje – csak tőled függ, hogy ezt az időt magadra szánod-e.

 

Egy csoport tagjaként, trénerek irányításával fogsz haladni, és főként a csoportban zajló interakciós folyamatok nyomon követése, megértése, érzékenyítő hatása fogja fejleszteni vezetői képességeidet.


Trénereid a téma hazai kiválóságai: Snír Péter, a csoportdinamika tréningmódszer magyarországi meghonosítója és Wiesner Edina, akinél kevesebben rendelkeznek mélyrehatóbb tréneri tapasztalattal az üzleti szférában. Mindketten Németországban sajátították el az eredeti csoportdinamikai tréningmódszert.

Mi a tematika?

Ez a csoportos tréning tényleg más, mint a többi. 


Ezért a tematikája sem megszokott, sőt, tulajdonképpen nincs is hagyományos tematikája, miközben nagyon is sok mindent megtanulsz, még pontosabban számos területen fejlődsz.

A tréningen elsajátíthatod:

Ezen a tréningen a tematikát TE céljaid és aktív részvételed alakítja, aszerint, hogy milyen területeken van szükséged fejlődésre.

Ezt érheted el az 5 napos tréningen

#1. Garantáltan fejlődik társas és érzelmi intelligenciád.

A szükségleteidnek megfelelő, maradandó fejlődés borítékolható, de csak akkor, ha aktívan részt veszel a csoport munkájában. Az érzelmi duguláselhárítás empatikusabbá, nyitottabbá tesz, beindítja a gondolkodást, nem utolsósorban az üzleti kapcsolatteremtésben és a magánéletedben is jól hasznosíthatod.

#2. Korrekt visszajelzést kapsz viselkedésedről.

 Ezt a visszacsatolást biztosan nem kapod meg a mindennapokban a közvetlen környezetedtől, pedig ez a személyiségfejlődésed alapja

#3. Új, nélkülözhetetlen vezetői készségekre teszel szert

Olyan viselkedésmintákat próbálhatsz ki, melyekre csak ebben a védett környezetben nyílik lehetőséged. Megtanulhatod, hogyan fejezd ki úgy kéréseidet, hogy az ne kritika legyen, és azt is, hogy fogalmazz egyértelműen, célravezetően.

Jobb, érzékenyebb vezető leszel.

Mivel megtapasztalod, jobban megérted, hogyan hatnak tagjaikra és működnek a csoportok, mit jelent a csoportdinamika, és milyen folyamatok zajlanak a csoportokban a látható jelenségek felszíne alatt.

A változás mindenképp bekövetkezik – a kérdés, hogy mit kezdesz vele a későbbiekben.
Ha akarod, egy új embert, egy másokat jobban értő, sikeresebb vezetőt kap vissza céged, aki azonnal használni is tudja új képességeit.

Mikor ajánljuk?

Gyere és válj érzékenyebb vezetővé!

Térképezd fel a társas és érzelmi kompetenciák terén a hiányosságaidat, hogy a tréning végére látványos, személyre szabott fejlődést érj el.

Kérjük, ne gyerek, ha…

Trénereidről

2008 óta foglalkozom coachinggal, mediációval, felnőttképzéssel, tréningekkel. Németországban rendszeresen tartottam csoportdinamikai tréningeket nagyvállalatok alkalmazottainak. Korábban multinacionális vállalatoknál, nemzetközi projektekben, valamint iskolaalapítóként (Danubius Deutsche Sprachschule) is dolgoztam. Egyetemi kancellárként részt vettem egy magyar egyetem átszervezésében, irányításában, az egyetemen óraadóként is dolgoztam. Cég társtulajdonosként több éves tapasztalatom van saját cégünk menedzselésében. Annak örülök a legjobban, amikor látom, hogy a tréning hatására a résztvevőink megkönnyebbülnek, és új készségekkel felvértezve, megerősödve vágnak neki a hétköznapoknak.

Tapasztalatot szereztem a KKV és multinacionális vállaltoknál, szociális intézményeknél, egyházaknál, valamint egyetemi oktatásban. Saját cégünket több, mint 10 éve vezetem. Nemzetközi megbízásaim vannak konferenciák előadójaként, coaching, tréning, szervezetfejlesztés, coach és trénerképzés témában, így Németországban, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában és Ukrajnában is dolgoztam. A csoportdinamikai tréningmódszer és a provokatív coaching hazai meghonosítója vagyok.

Nagyon boldoggá tesz, amikor a munkám hatására az ügyfeleink sikeresebb, jobb és boldogabb emberré válnak. 

Menetrend

Ez a csoportdinamikai tréning 5 napos, NEM bentlakásos.

Olyan lesz, akár egy izgalmas üzleti út – csak az úti cél a legbensőd, a program az önmagaddal való szembesülés, a sikert pedig az jelenti, hogy jobb vezető és munkatárs leszel.

Ahhoz, hogy eredményesen fejleszd társas és érzelmi intelligenciádat, a teljes programon való részvétel elengedhetetlen.

Képzési időkeretek:  Szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton a képzést 9.00 – 18.00 között tartjuk, ebédszünet 12.30 -14.00 között van. Vasárnapon a képzést 9.00 – 12.30 között tartjuk.

Lemondás:
– A részvételt 2 héttel a tréning kezdése előtt történő lemondás esetén a tréning díjat nem áll módunkban visszafizetni.
– Bentlakásos tréning esetében, a képzés megkezdése előtt három nappal történő lemondás esetén, a szállás és ellátás díját meg kell téríteni. 

A TRÉNING ÁRA

A tréning ára 600 000 Ft + Áfa*

Kedvezményes ár magánszemélyek részére
350 000 Ft 

*Trénerek, coachok, szervezetfejlesztők, szupervizorok, szervezetfejlesztési és egyéb humán erőforrás fejlesztési tanácsadók kedvezményt csak kivételes esetben kaphatnak. Egyéni elbírálás alapján döntjük el.

JELENTKEZZ A TRÉNINGRE!

A jelentkezés igen egyszerű, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a jelentkezés gombra. Minél előbb jelentkezel, annál biztosabb, hogy szuper áron jöhetsz.

ŐK MÁR SOKAT FEJLŐDTEK

A csoportdinamikai tréning egy olyan tükörterem, ahol a csoporttagok által tartott tükrökben önmagunk sokféle arcára látunk rá… megértjük kapcsolataink súrlódását okozó működésünket és a többieken keresztül saját vakfoltjainkra lelhetünk. A saját működésünk és a másokra gyakorolt hatásunk tudatos megélése, azonosítása nagy erejű felismeréseket ébresztett bennem. A bizonytalanságaink észlelése azok felszámolásához hozzásegít, és az így keletkező magabiztosság, valamint a saját magunk elfogadása pedig érzelmi intelligenciánkat erősíti. Nagy hullámvasút ez, olyan életre szóló emlékeket és kapcsolatokat szerezve a csoport megtartó erejének biztonságában, amelyek belénk égnek akkor is ha soha többet nem találkozunk az életben.

Tolnainé dr. Tóth Veronika

jogász, coach

A csoportdinamikai tréningen mi, akik véletlenszerűen alkottunk egy csoportot, olyan rejtett viselkedési formákkal kapcsolatos saját érzéseinkre koncentráltunk, amelyeknek a csoport itt-és-most-jában voltak elágazásai. Bár a szó hagyományos értelmében, a tréninget megelőzően, nem fogalmaztam meg, hogy milyen problémák foglalkoztatnak a mindennapokban, a csoporttagok őszinte visszajelzései olyan folyamatokat indítottak el bennem, melyek most, a csoport szétszéledése után is folytatódnak. Nagyon hasznos megtapasztalni, hogy a szemüveg, amin keresztül a környezetünk lát minket, illetve, ahogy mi látjuk őket, időnként korrekcióra szorul.

Zsubrinszky Zsuzsanna

egyetemi tanár

Én e módszer segítségével döbbentem rá, hogy legtöbb konfliktusomat mennyire egyszerűen tudom kezelni, elég csak elválasztanom észlelésemet, érzéseimet és gondolataimat egymástól. A tréning óta sokkal lazább, könnyebb, közvetlenebb vezető lettem. Sokkal dinamikusabban kezelem a közelség-távolság viszonyait, miközben sokat finomítottam a hatalomgyakorlási stílusomon.

A magánéletemben pedig egyértelműbben mutatom meg nekem mi jó, mi nem, amivel kapcsolataim szorosabbá, őszintébbekké váltak.

Sehol máshol nem lehet megtapasztalni, kipróbálni, játszani ilyen koncentráltan az emberi viselkedés széles skáláit kötetlenül, szabadon, kockázatok nélkül.

Kerekes Zsolt

idegenforgalmi manager

A csoportdinamikai tréning alapjaiban változtatta meg az életemet, mert nem csak azt tanultam meg, hogy mások elakadásaiban hogyan tudok segíteni, hanem a saját életemben, a közvetlen környezetemben is sokkal gyorsabban oldom meg a konfliktusaimat, hatékonyabb lett a kommunikációm, és végre félelem nélkül tudom megélni saját magamat.

dr. Esősi Krisztina

ügyvéd, business és life coach

Amit meg akartál kérdezni.

A jó munkához idő kell, mondja a közmondás. Így a fejlődéshez és a változáshoz is kellő időre van szükség. Azt is mondhatnánk, csak mert cibálod a füvet, nem fog gyorsabban nőni. Ahhoz, hogy egy megrögzült viselkedés komfortzónájából kilépjünk, legalább 1-2 napra van szükség, de van akinek 3-4 napot vesz ez igénybe. Csak ezek után jön az új viselkedés kipróbálása és begyakorlása. Ezt a folyamatot Kurt Lewin, a módszer megalkotója unfreeze- change és refreeze (megolvadás – változás és újrafagyás) hármas állapotváltozással írta le. Tapasztalatunk szerint az alap társas kompetenciákat nem lehet hatékonyan fejleszteni 1-2 napos tréningekkel. A fejlődéshez érzelmi megérintettségre is szükség van, azaz, hogy az érzések feljöjjenek és utána átalakuljanak, és ez időt igényel. 

Ahhoz, hogy sikeresen kapcsolatba kerülj önmagaddal és másokkal, hogy tisztán lásd a csoportban betöltött szerepeidet időre van szükséged. Ekkor fogod viselkedésed hatásait megérteni, rálátni magatartásodra, hogy aztán elsajátíts egy merőben új, és hatékony viselkedést. 

Nem. Az érzelmi intelligencia, az EQ (érzelmi intelligencia) és SQ (társas intelligencia)  az a komplex készség, melynek segítségével eligazodsz az életben és lényegében irányíthatod azt. Több szakember (például David Goleman, aki könyvet is írt az EQ-ról) is bebizonyította már, hogy az érzelmi intelligencia sokkal fontosabb, mint az IQ, ugyanis sikerességed, elégedettséged nagy mértékben függ az érzelmi intelligenciád fejlettségétől.

18 év felett bárki részt vehet a tréningen. A résztvevők a legkülönbözőbb korosztályú férfiak és nők (vegyesen), valamint többféle munkahelyi területről, szektorból érkeznek. Összeköti őket az, hogy bátrak, mert szembe néznek félelmeikkel, és időt szánnak magukra, hogy egy számukra fontos elakadáson, problémán az önismeret útján dolgozzanak. Tréningjeink résztvevői rendre arról számolnak be, hogy ez a  sokszínű, ismeretlenekből álló csoport mennyire inspiratív, támogató, és őszinte légkörű. 

Ezt úgy tudod eldönteni, ha arra gondolsz, mi az ami önmagaddal kapcsolatban foglalkoztat, milyen helyzetekben élsz át kudarcot, vagy nem érzed jól magad. Ha megfogalmazódik benned, “szeretnék változtatni, szeretnék új dolgokat tanulni”, akkor a tréningen ehhez társakat kapsz, akikkel kölcsönösen segítitek egymás fejlődését. Ha álbölcsességekre, olcsó megoldásokra, instant tippekre vágysz, ez nem a te tréninged.  Ha nyitott vagy és kiváncsi, hogyan lehet másképp tanulni az EQ-ról és SQ-ról, és ha tartós, azonnal alkalmazható tudást szeretnél, akkor itt a helyed. 

Átutalással. A jelentkezési lapot beküldve 2 napon belül felvesszük veled a kapcsolatot, és kiküldjük a díjbekérő számlát a Billingo számlázó programból. Lehet, hogy a szpambe érkezik meg a számla, vagy a promóciókba. Amennyiben a tréning bentlakásos, akkor a szállás-ellátás díját a helyszínen a Háznak kell megfizetni.

A részvételt 2 héttel a tréning kezdése előtt történő lemondás esetén a tréning díjat nem áll módunkban visszafizetni.
Bentlakásos tréning esetében, a képzés megkezdése előtt három nappal történő lemondás esetén, a szállás és ellátás díját meg kell téríteni.

Hívj bennünket: Wiesner Edina: +36 30 525 1943, Snír Péter: +36 30 535 5454. Vagy írj nekünk az info(kukac)wiesnersnir.hu email címre!

Kérdésed van? Kérj visszahívást!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a visszahívást kérek gombra.