érzelmi ÉS TÁRSAS intelligencia - csoportdinamikai tréning

Extrém önismereti és készségfejlesztő tréning azoknak, akik szeretnének többet megtudni magukról, szívesen fejlesztenék társas képességeiket, családi, párkapcsolati, munkahelyi viszonyaikban harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb légkörre vágynak. Nézz szembe önmagaddal, ismerd meg a viselkedési mintáidat, tanuld meg felismerni és kifejezni az érzéseket, legyen az a sajátod vagy másoké. Válj empatikusabb, emberségesebb családtaggá, társsá, kollégává!

Miről szól ez a tréning?

A tréning csoportdinamikai módszer alapján zajlik, amely a nemzetközi üzleti életben is csúcstréningnek számít, nálunk ez magánszemélyek részére is elérhető.

A módszer világszerte elismert, alapjait 1946-ban Kurt Lewin fektette le, akit a tréning szakma és a szociálpszichológia atyjának tartanak. Hatékonyságát a nagyvállalatok is felismerték: a német Audi, a Daimler AG, a Bayerische Landesbank, a T-systems, a ThyssenKrupp, a Német Vöröskereszt is elküldte rá vezetőit.

Ilyen élményre számíts

Ez a tréning nem a passzív jelenlétről, a jegyzetelgetésről szól, hanem életedet felrázó és fejlődésed legfontosabb állomását jelentő szokatlan, és különleges élmény megtapasztalásáról.

Ez a csoportos tréning tényleg más, mint a többi. Itt nem a trénerek mondják meg, hogy mi legyen, hanem a tréninget a résztvevők alakítják.

Ez az 5 napos tréning az önmagaddal való szembenézés ideje – csak tőled függ, hogy ezt az időt magadra szánod-e.

Egy csoport tagjaként, trénerek irányításával fogsz haladni, és főként a csoportban zajló interakciós folyamatok nyomon követése, megértése, érzékenyítő hatása fogja fejleszteni társas képességeidet.

Trénereid a téma hazai kiválóságai: Snír Péter, a csoportdinamika tréningmódszer magyarországi meghonosítója és Wiesner Edina, akinél kevesebben rendelkeznek mélyrehatóbb tréneri tapasztalattal. Mindketten Németországban sajátították el az eredeti csoportdinamikai tréningmódszert.

Mi a tematika?

Egyrészt a te viselkedésed és annak másokra gyakorolt hatása a csoportban, és fordítva is, a csoporttagok rád gyakorolt hatásának vizsgálata. 
Másrészt a csoport működése, vagyis a csoportdinamika, és hogy ezt milyen nyilvánvaló és rejtett jelenségeken veheted észre.

A mindenkori tréning aktuális tematikáját az adott csoporttagok fejlődési szükségletük szerint alakítják, mivel a tréning résztvevő központú és az egyén felelősségvállalására épít. 
A tréning módszertana szokatlan, semmi mással össze nem hasonlítható élményt nyújt. Mivel erősen megmozgat, kibillent, ezért garantált, hogy sokat tanulsz és fejlődsz.

A tréningen elsajátíthatod:

Ezen a tréningen a tematikát a TE céljaid és aktív részvételed alakítja, aszerint, hogy milyen területeken van szükséged fejlődésre.

Ezt érheted el az 5 napos tréningen

#1. Garantáltan fejlődik társas és érzelmi intelligenciád.

A szükségleteidnek megfelelő, maradandó fejlődés borítékolható, ám aktívitásod függvénye mennyit vehetsz ki belőle. Az érzelmi duguláselhárítás felszabadultabbá, nyitottabbá tesz, és ez a kapcsolataidra is jó hatással lesz.

#2. Korrekt visszajelzést kapsz viselkedésedről.

Ezt a visszacsatolást biztosan nem kapod meg a mindennapokban a közvetlen környezetedtől, pedig ez a személyiségfejlődésed alapja. És te is megtanulsz olyan visszajelzést adni, ami szándékodnak megfelelően hat a másik viselkedésére 

#3. Jobb, érzékenyebb és magabiztosabb ember leszel.

Olyan viselkedésmintákat próbálhatsz ki, melyekre csak ebben a védett környezetben nyílik lehetőséged. Ezáltal kitágul komfortzónád, és nagyobb magabiztossággal helytállsz kellemetlen, bizonytalan helyzetekben. 

#4. Megérted mások viselkedését és a csoportdinamikát.

Mivel megtapasztalod, jobban megérted, hogyan hatnak egymásra a csoporttagok, mi a csoportdinamika, milyen rejtett folyamatok zajlanak a látható jelenségek felszíne alatt ez ezekre hogyan lehet hatni. 

Mered-e majd használni az új képességeid, akarsz-e változtatni az életeden?
Csak rajtad áll. A fejlődés mindenképp bekövetkezik. Mi minden segítséget megadunk, hogy hatékonyabban, boldogabban éld az életed.

Mikor ajánljuk?

Gyere és válj érzékenyebb emberré, hogy ennek köszönhetően jobban irányítsd az életedet, és másokra nagyobb hatással legyél! 
Térképezd fel a társas és érzelmi kompetenciák terén a hiányosságaidat, hogy a tréning végére látványos, személyre szabott fejlődést érj el.

ne gyere, ha…

Trénereidről

WIESNER EDINA

2008 óta foglalkozom coachinggal, mediációval, felnőttképzéssel, tréningekkel. Németországban rendszeresen tartottam csoportdinamikai tréningeket nagyvállalatok alkalmazottainak. Korábban multinacionális vállalatoknál, nemzetközi projektekben, valamint iskolaalapítóként (Danubius Deutsche Sprachschule) is dolgoztam. Egyetemi kancellárként részt vettem egy magyar egyetem átszervezésében, irányításában, az egyetemen óraadóként is dolgoztam. Cég társtulajdonosként több éves tapasztalatom van saját cégünk menedzselésében. Annak örülök a legjobban, amikor látom, hogy a tréning hatására a résztvevőink megkönnyebbülnek, és új készségekkel felvértezve, megerősödve vágnak neki a hétköznapoknak. 

 

SNÍR PÉTER

Tapasztalatot szereztem a KKV és multinacionális vállaltoknál, szociális intézményeknél, egyházaknál, valamint egyetemi oktatásban. Saját cégünket több, mint 10 éve vezetem. Nemzetközi megbízásaim vannak konferenciák előadójaként, coaching, tréning, szervezetfejlesztés, coach és trénerképzés témában, így Németországban, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában és Ukrajnában is dolgoztam. A csoportdinamikai tréningmódszer és a provokatív coaching hazai meghonosítója vagyok.

Nagyon boldoggá tesz, amikor a munkám hatására az ügyfeleink sikeresebb, jobb és boldogabb emberré válnak. 

Menetrend

A csoportdinamikai tréning 5 napos. Olyan lesz, akár egy izgalmas utazás – csak az úti cél a legbensőd, a program az önmagaddal való szembesülés, a sikert pedig az jelenti, hogy jobb ember és társ leszel.

Ahhoz, hogy eredményesen fejleszd társas és érzelmi intelligenciádat, a teljes programon való részvétel elengedhetetlen. 

Képzési időkeretek:  A képzést szerdán 10.00-kor kezdjük.
A képzési idők délelőtt 9.00 – 12.30 és délután 15.00 – 20.30 között vanak, szükséges szünetekkel és 18.00 – 19.00 közötti vacsoraidővel. 
Vasárnap a képzés 12.30-kor fejeződik be. Utána még van lehetőség ebédelni, ami benne van a szállás és ellátás díjban. 

Lemondás:
– A részvételt 2 héttel a tréning kezdése előtt történő lemondás esetén a tréning díjat nem áll módunkban visszafizetni.

ÁR

A tréning díja 550 000 Ft + Áfa* (szervezeteknek)

Super early bird kedvezmény magánszemélyeknek 
bruttó 220 000 Ft helyett 179 000 Ft július 31-ig *

A tréning bentlakásos, a szállás és ellátás díja 112 000 Ft, amit a helyszínen kell kifizetni az Althann háznak. Szép kártyát is elfogadnak. 

*Trénerek, coachok, szervezetfejlesztők, szupervizorok, szervezetfejlesztési és egyéb humán erőforrás fejlesztési tanácsadók kedvezményt csak kivételes esetben kaphatnak. Egyéni elbírálás alapján döntjük el.

Lemondás: – A részvételt 2 héttel a tréning kezdése előtt történő lemondás esetén a tréning díjat nem áll módunkban visszafizetni. – Bentlakásos tréning esetében, a képzés megkezdése előtt három nappal történő lemondás esetén, a szállás és ellátás díját meg kell téríteni. 

JELENTKEZZ A TRÉNINGRE!

A jelentkezés igen egyszerű, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a jelentkezés gombra. Minél előbb jelentkezel, annál biztosabb, hogy szuper áron jöhetsz.

ŐK MÁR SOKAT FEJLŐDTEK

“Ajánlom ezt a tréninget mindazoknak, akik szeretnének valami ‘igazit’ átélni és megtapasztalni akár szakemberként, akár magánemberként. Ajánlom azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy a miért kérdésekre valódi válaszokat keressenek akár magukkal, akár a csoportok működésével kapcsolatban.”

Molnár Attila

pszichológus, tréner, tanácsadó

“A csoportdinamikai tréning hatására ma már egy konfliktus helyzetet inkább ajándéknak tekintek, amivel fejlődhetek. Magamba nézek és az érzéseimet figyelem. Vajon miért zavar engem az, amit hallottam? Mit indít el bennem? Mit érzek? Fantasztikus dolog, hogy a csoportdinamika tréningen eltöltött öt nap hatására már be tudom azonosítani az érzéseimet egy-egy konfliktusban. Dolgozom velük, még akkor is, ha olykor ezek a felismerések, vagy visszajelzések fájdalmasak.”

Grászli Júlia

HR tanácsadó, business és life coach, tréner

“Új volt számomra, ami az agresszióval kapcsolatban került elő. Még sosem gondoltam rá „előre vivő erőként”, számomra eddig negatív tartományba esett ez a kifejezés. Megtanultam, hogy a bennem lévő indulatokat felhasználhatom, nem kell elfojtanom őket.”

Gőbel Ágoston

rádiós műsorvezető

Amit meg akartál kérdezni.

A jó munkához idő kell, mondja a közmondás. Így a fejlődéshez és a változáshoz is kellő időre van szükség. Azt is mondhatnánk, csak mert cibálod a füvet, nem fog gyorsabban nőni. Ahhoz, hogy egy megrögzült viselkedés komfortzónájából kilépjünk, legalább 1-2 napra van szükség, de van akinek 3-4 napot vesz ez igénybe. Csak ezek után jön az új viselkedés kipróbálása és begyakorlása. Ezt a folyamatot Kurt Lewin, a módszer megalkotója unfreeze- change és refreeze (megolvadás – változás és újrafagyás) hármas állapotváltozással írta le. Tapasztalatunk szerint az alap társas kompetenciákat nem lehet hatékonyan fejleszteni 1-2 napos tréningekkel. A fejlődéshez érzelmi megérintettségre is szükség van, azaz, hogy az érzések feljöjjenek és utána átalakuljanak, és ez időt igényel. 

Ahhoz, hogy sikeresen kapcsolatba kerülj önmagaddal és másokkal, hogy tisztán lásd a csoportban betöltött szerepeidet időre van szükséged. Ekkor fogod viselkedésed hatásait megérteni, rálátni magatartásodra, hogy aztán elsajátíts egy merőben új, és hatékony viselkedést. 

Nem. Az érzelmi intelligencia, az EQ (érzelmi intelligencia) és SQ (társas intelligencia)  az a komplex készség, melynek segítségével eligazodsz az életben és lényegében irányíthatod azt. Több szakember (például David Goleman, aki könyvet is írt az EQ-ról) is bebizonyította már, hogy az érzelmi intelligencia sokkal fontosabb, mint az IQ, ugyanis sikerességed, elégedettséged nagy mértékben függ az érzelmi intelligenciád fejlettségétől.

18 év felett bárki részt vehet a tréningen. A résztvevők a legkülönbözőbb korosztályú férfiak és nők (vegyesen), valamint többféle munkahelyi területről, szektorból érkeznek. Összeköti őket az, hogy bátrak, mert szembe néznek félelmeikkel, és időt szánnak magukra, hogy egy számukra fontos elakadáson, problémán az önismeret útján dolgozzanak. Tréningjeink résztvevői rendre arról számolnak be, hogy ez a  sokszínű, ismeretlenekből álló csoport mennyire inspiratív, támogató, és őszinte légkörű. 

Ezt úgy tudod eldönteni, ha arra gondolsz, mi az ami önmagaddal kapcsolatban foglalkoztat, milyen helyzetekben élsz át kudarcot, vagy nem érzed jól magad. Ha megfogalmazódik benned, “szeretnék változtatni, szeretnék új dolgokat tanulni”, akkor a tréningen ehhez társakat kapsz, akikkel kölcsönösen segítitek egymás fejlődését. Ha álbölcsességekre, olcsó megoldásokra, instant tippekre vágysz, ez nem a te tréninged.  Ha nyitott vagy és kiváncsi, hogyan lehet másképp tanulni az EQ-ról és SQ-ról, és ha tartós, azonnal alkalmazható tudást szeretnél, akkor itt a helyed. 

Átutalással. A jelentkezési lapot beküldve 2 napon belül felvesszük veled a kapcsolatot, és kiküldjük a díjbekérő számlát a Billingo számlázó programból. Lehet, hogy a szpambe érkezik meg a számla, vagy a promóciókba. Amennyiben a tréning bentlakásos, akkor a szállás-ellátás díját a helyszínen a Háznak kell megfizetni.

A részvételt 2 héttel a tréning kezdése előtt történő lemondás esetén a tréning díjat nem áll módunkban visszafizetni.
Bentlakásos tréning esetében, a képzés megkezdése előtt három nappal történő lemondás esetén, a szállás és ellátás díját meg kell téríteni.

Hívj bennünket: Wiesner Edina: +36 30 525 1943, Snír Péter: +36 30 535 5454. Vagy írj nekünk az info(kukac)wiesnersnir.hu email címre!

nem jó az időpont vagy más Kérdésed van? Kérj visszahívást!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot mihamarabb és kattints a visszahívást kérek gombra.