H. Ehrensperger – P. Stierli: Csak semmi pánik! – Csoportdinamika az iskolában (2022)

Az iskolában számos munkakapcsolatot élhetünk meg. Ebből a szem­ pontból teljesen mindegy, hogy kicsiket vagy kamaszokat tanítunk, vagy hogy a tanáriban hogyan jövünk ki a kollégákkal. Ami ezekben a helyzetekben közös, az a csoportdinamika, amely olyan, mint az időjárás, hiszen mindig jelen van. Lehet derűs, lehet borult, lehet változó, de mindenképpen meghatározza a napjainkat. Aki felismeri, hogy milyen sokféleképpen szemlélhetünk egy csoportdinamikai helyzetet, az előnyben van, hiszen a változékony látszat nem csapja be, és mindig a mozgások, a változások lényegét fogja látni.

Heidi Ehrensperger és Peter Stierli az iskolai élet mindennapjaiból vett szemléletes példák segítségével mutatja be, hogyan ismerhetők fel a csoportdinamikai folyamatok, hogyan találkozhatunk velük, és mihez kezdhetünk, ha az események sűrűjében találjuk magunkat. Konfliktusok az osztályban a gyerekek között, feszültség a tanári­ ban, új diák érkezése, kínos szülői értekezletek, kezelhetetlennek tűnő tanulók vagy érdektelen szülők… Minden példára hatékony intervenciókat találhatunk a könyvben, a hozzájuk tartozó részletes magyarázattal.

Tanároknak és iskolavezetőknek ajánljuk a könyvet, mert számos olyan lehetőséget találhatnak benne, amellyel bővíthetik cselekvési repertoárjukat.

,,Nagyon értékes könyv mindenkinek, aki az iskolai mindennapok­ ban mély megértéssel és a helyzetek dinamikája alapján szeretne hatékonyan cselekedni”

Prof. Dr. Norbert Landwehr Neveléstudományi szakember és iskolafejlesztő

 Tartalomjegyzék és részlet a könyvből

Oldalszám: 168
Méret: 12,5×19 cm
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978-615-01-3870-1

3.900 Ft