Öt ok, amiért érdemes provokatív stílust és coachingot tanulni

Sokan megkérdezik tőlünk, hogy minek tanuljanak provokatív stílust és provokatív coachingot. Most összeszedtük számodra ezt az öt okot. Ezt a rövid összefogalalót meghallgathatod részletesebb kifejtésben azazonos nevű podcastunkban.

Spontánabb és felszabadultabb leszel.

A képzésen azt gyakorolják a résztvevők, hogy ne töprengjenek, rágodjanak azon, hogy hogyan fogalmazzák meg a mondanivalójukat, hanem fejezzék ki magukat úgy, ahogy az a gondolat vagy érzés megszületik bennünk. Visszajelzéseknek köszönhetően megtapasztalhatják azt, hogy mások nagyra tartják a kimondott gondolatokat, mint elítélik. Spontán önkifejezéssel sok energiát megtakaríthatunk magunknak, önazonosak lehetünk, jobban a jelenben élhetünk és nem a fejünkben, gondolkodásunkban.

Megtanulod oldani a feszültséget humorral.

Ez nem azt jelenti, hogy el fogsz viccelni dolgokat, hanem meglátod a helyzetben rejlő abszurditást, amit ha kimondasz, azonnal nevetésre serkenti a másikat. A humoros emberek kedveltebbek, mint akik humor híján vannak. A humor az élet sója, bár sokan azt mondják, hogy a humorra születni kell. Bebizonyítjuk neked, hogy ha nem is leszel stand upos azonnal, de egészen vállalható lesz a humorod.

Bátorságra teszel szert,

mivel megtapasztalod, hogy ha hibázol, attól még nem dől össze a világ. Szabad hibázni. Sőt, a hibázást vagy kudarcot át lehet fordítani sikerré.  Megtanulod bátrabban kifejezni önmagad, ami segít a konfliktusok eredményesebb kezelésében. A bátorság segít a megfelelési kényszer csökkentésében. Nem utolsó sorban pedig kevésbé fogunk félni az erdőben a medvétől. : )

Felgyorsítod a problémamegoldási folyamatokat

 a humor és a bátor szókimondásnak köszönhetően. A provokatív stílussal sok esetben eltúlozzuk a dolgokat, ezért ezzel a makacs elakadásokat kizökkentjük a beragadt állapotból. Ezt a provokatív coaching szokatlan eszköztárával tudjuk elérni.

Mélyreható változást érsz el

 a provokatív stílussal. Egyrészt, mert az érzésekre hatunk ezzel a fajta kommunikációval. Nem udvariasan kérdezünk, hanem kijelentünk, bátran állítunk és ezzel érzelmileg megmozgatjuk a másikat. Másrészt összezavarjuk a másikban az elakadást okozó gondolkodási mintát. Az elbizonytalanodás újragondolásra serkent. Ami érzelmileg megérint, és racionálisan megállja a helyét, annak hatása van.

Felvérteznéd magad a provokációs stílusból fakadó bátorsággal? 

A Wiesner & Snír Academy and Consulting PROVOKATÍV STÍLUS ÉS COACHING kétnapos alapképzésének időpontja: május 17 – 18.

Tudj meg többet a képzésről ide kattintva: https://wiesnersnir.hu/provokativ-coaching/

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hasonló tartalmak